Over de auteur

Ontvang 'Het sprookje van Eindhoven' direct gratis in je mailbox. Al 10.000+ enthousiaste lezers!


Elmer den Braber pasfotoDit sprookje is mijn cadeau voor Eindhoven, alle Eindhovenaren en iedereen die Eindhoven liefheeft. Het is een verhaal dat voor het slapengaan keer op keer verteld kan worden aan je kinderen. Luna betovert, Luna verbindt. Het is een verhaal dat inspireert, motiveert en ook confronteert. Het overstijgt afkomst, leeftijd, geslacht en geloof: het sprookje van Eindhoven raakt ieders hart. Vertel daarom het sprookje door aan wie het nog niet kent. Het licht van Luna kan niet ver genoeg reiken; geef het door!

Het sprookje van Eindhoven is nog niet af. Het verdient een illustrator. Een sprookjesboek met echte plaatjes. Een prachtige kaft die kinderen kunnen voelen, bladzijden die ze kunnen ruiken. Ik zie een schooltoneelstuk op de basisschool. Ik zie een film. Ik denk aan Glow en aan de Lichtjesroute. Ik zie Philips het sprookje omarmen. Ik zie expats op de High Tech Campus die vragen hoe Eindhoven is ontstaan.

Wie is  Luna? Hoe ziet ze eruit? Waar heeft ze gewoond in Eindhoven?
Ik zie nu een standbeeld voor het station van Eindhoven, waarvan iedereen denkt dat het Frits Philips is. Hoe kunnen we dat veranderen? Hoe kunnen we kinderen betrekken bij de geschiedenis van Eindhoven? Kortom: een oproep tot crowdsourcing van nog meer mooie ideeën.

 • Wat vind jij?
 • Welke ideeën heb jij?
 • Wat kun  jij bedenken om Luna nog meer tot leven te brengen?

Laat het me weten! Laat hier een reactie achter of stuur me een e-mail.

Door sprookjes leren we te dromen, om groots te denken. Ik zie Eindhoven voorgoed veranderen.

Meer weten over mij? Dat kan. Kijk hier voor mijn andere boek dat in mei 2014 uitkomt of kijk hier voor mijn onderneming, Slimmer Social. Daarnaast ben ik ook fervent Twitteraar. Wil je contact met me opnemen naar aanleiding van Het sprookje van Eindhoven? Heb je een idee? Wil je brainstormen? Wil je het sprookje gebruiken?

Mail me even op elmer.den.braber[at]slimmersocial.nl of laat iets weten via Twitter. Bellen kan ook: nul zes 267 96 874

Eindhoven had al die tijd al een sprookje, we waren het alleen vergeten.
Hopelijk wordt Nederland een land vol sprookjes…

Elmer den Braber

Denk aan Luna, deel het licht.

3 Thoughts.

 1. Wat een prachtig sprookje. Ik deel de mening dat dit in boekvorm met mooie tekeningen moet verschijnen. Misschien kan de gemeente Eindhoven hier aan meewerken. Zoals een wedstrijd uitschrijven onder basisschoolkinderen voor prachtige tekeningen.
  Bedankt in ieder geval voor het prachtige sprookje
  Zodat het voor alle Eindhovenaren te koop is en het van generatie op generatie verteld kan worden.

 2. Dag Marianne,

  Ik zag dat je op de andere pagina ook een reactie had achtergelaten. Fijn dat je ervan hebt genoten en dat je het een prachtig sprookje vindt.
  Prima suggestie ook, hopelijk kunnen we er binnenkort iets moois van maken!
  Wordt vervolgd…

  Met vriendelijke groet,

  Elmer den Braber

 3. Pingback: Wat als de dagen niet langer werden, maar alleen maar korter? | Het sprookje van Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Email